Deň otvorených dverí na FTF VŠMU

Chcete sa dozvedieť viac o štúdiu na Filmovej a televíznej fakulte? Príďte na Deň otvorených dverí v piatok 28. októbra 2016 od 9.00 do 15.00 do budovy FTF VŠMU, Svoradova 2 v Bratislave.

Na FTF VŠMU študujú budúci filmoví a televízni scenáristi, režiséri, dokumentaristi, kameramani, animátori, strihači, zvukári, producenti, tvorcovia vizuálnych efektov a filmoví teoretici a kritici.

Na Katedre audiovizuálnych štúdií ponúkame talentovaným záujemcom filmovo-teoretické vzdelanie, v ktorom sa kombinuje zázemie úspešnej slovenskej umeleckej inštitúcie – Vysokej školy múzických umení (vlastná kinosála, moderné zvukové štúdio, strižne, ateliér) a individuálny prístup pedagógov s dlhodobou praxou.

Vďaka kreditovému systému si vytvoríte vlastnú podobu získavania znalostí. Základ bakalárskeho štúdia (teória a dejiny filmu od jeho vzniku až po súčasnosť) si môžete rozšíriť o semináre, ktoré rozvíjajú analytické myslenie, vylepšujú prezentačné a štylistické zručnosti a zoznamujú so základmi jednotlivých filmárskych profesií (kamera, strih, dramaturgia, zvuk). Rozvíjať praktické schopnosti pomáha aj prax na medzinárodných filmových festivaloch (Cinematik, Fest Anča, MFF Bratislava, Artfilm Fest…), v redakciách filmových časopisov a kinematografických inštitúciách, či zapojenie do školských projektov (festival Áčko, Visegrad Film Forum, Študentské konfrontácie… ). V rámci programu Erasmus je možné časť štúdia stráviť na partnerských univerzitách v zahraničí.

Viac o škole a Dni otvorených dverí: http://ftf.vsmu.sk/node/9222

Najnovšie publikácie pedagógov Katedry audiovizuálnych štúdií a študentský časopis Frame: