VŠMU podporuje ostrý štrajk učiteľov

Učitelia Vysokej školy múzických umení vyjadrujú podporu Iniciatíve slovenských učiteľov a kolegom z materských, základných a stredných škôl.

Kým brány viacerých materských a základných škôl sa v rámci ostrého štrajku učiteľov zatvorili, VŠMU v Bratislave svoje dvere otvára. Pedagógovia, študenti a doktorandi VŠMU vyjadrujú podporu učiteľskému štrajku a pre deti z materských a žiakov základných škôl.

Záleží nám na kvalite slovenského školstva, na výsledkoch a spokojnosti žiakov a študentov a na kvalite vzdelanosti našej spoločnosti. Chceme sa venovať vzdelávaniu talentov, ktoré budú vedieť schopní učitelia podporiť a rozvíjať už na základných a stredných školách. So znepokojením sledujeme úpadok prestíže slovenského školstva, odliv úspešných študentov a absolventov  do zahraničia, nárast byrokratickej záťaže a kvantitatívnych kritérií výstupov školstva na úkor skutočnej kvality. Preto vyjadrujeme podporu pedagogickým kolegom v ich poslaní.

V utorok 26. 1. a stredu 27. 1. v čase od 10:00 do 12:00 sme pripravili pásmo animovaných filmov „Filmy v škole“ s odbornými úvodmi a s rozhovormi s tvorcami o tom, ako animovaný film vzniká, aké techniky využíva a čo jeho výroba obnáša. Kde: Malá a veľká kinosála FTF, Svoradova 2.

Vo štvrtok 28. 1. a v piatok 29. 1. o 10:00 ponúkame generálku škôlkohry Soľ nad zlato, ktorú naskúšali študenti bábkarskej tvorby + divadelné tvorivé dielničky so študentmi divadelného manažmentu. Kde: Katedra bábkarskej tvorby, Divadelná fakulta VŠMU, Zochova 1, 3. poschodie.