KFS (KAS) na Týždni slovenského filmu

Diskusie o produkcii 2021

Čaká nás 8. ročník filmovej prehliadky (tentokrát z roku 2021) Týždeň slovenského filmu a naša historicko-teoreticky zameraná katedra pri tejto bilancii nesmie chýbať. Naša profesorka Jelena Paštéková bude ako každý rok erudovane usmerňovať diskusné panely o minuloročnej slovenskej produkcii. Okrem ďalších hostí sa v diskusii o dokumentárnom filme predstaví absolventka KAS Alexandra Gabrižová, naša pedagogička Eva Šošková bude diskutovať o animovanom filme. Príďte s nami polemizovať!

Program diskusií:

  • Panel o slovenskom dokumentárnom filme 2022 | 6.apríla o 13:00

           Autorky príspevkov: Alexandra Gabrižová, Andrea Slováková

  • Panel o slovenskom hranom filme 2022 | 7. apríla o 13:00

            Autorky príspevkov: Emília Kincelová, Roberta Tóthová

  • Panel o slovenskom animovanom filme 2022 | 8. apríla o 13:00

            Autori príspevkov: Jakub Spevák, Eva Šošková

 

Seminár o Petrovi Pišťankovi

4.4. od 14:00 do 17:00 v Kine Lumière

Ďalším spirevodným podujatím TSF je interdisciplinárny seminár o spisovateľovi Petrovi Pišťankovi, kde popri významných prispievateľov z oblasti literatúry, filmu a divadla vystúpia so svojimi príspevkami aj naši študenti - tretiačka Zuzana Goleinová a štvrtáci Matej Ambroš a Adam Gazdič. 

Program seminára o Petrovi Pišťankovi:

Diskusia k ankete časopisu Film.sk - Slovenský film storočia

6.4. o 18:00 v Kine Lumière

"Mesačník o filmovom dianí na Slovensku Film.sk vyhlásil na sklonku minulého roka anketu Film.sk – slovenský film storočia. Anketa bola vyvrcholením aktivít venovaných storočnici slovenskej kinematografie, ktorú sme si vlani pripomínali pri príležitosti stého výročia vzniku od nášho prvého dlhometrážneho hraného filmu Jánošík (1921) Jaroslava Siakeľa. Diskusie k ankete sa zúčastnia hodnotitelia i tvorcovia filmov, ktoré sa umiestnili v Top 20." Medzi nimi nebude chýbať ani náš absolvent Matej Sotník. Diskutovať bude s Peterom Dubeckým - riaditeľom Slovenského filmového ústavu, Eduardom Grečnerom - režisérom a scenáristom a Petrou Hanákovou - filmovou historičkou.Moderuje Michal Havran.