Memento Zochova: pietna spomienka rok po tragickej nehode na Zochovej ulici

Bratislava 26. septembra 2023: V pondelok 2. októbra 2023 uplynie rok od tragickej nehody na autobusovej zastávke Zochova. Vodič pod vplyvom alkoholu nezvládol riadenie vo vysokej rýchlosti a Broňu Božoňovú, Natáliu Hamrákovú, Richarda Hlavácsa, Sashu Slovíka a Mareka Vojtaššáka pripravil o život. Spomienkové podujatie v deň výročia tragédie prebehne pri zastávke Zochova a v koncertnej sieni dvorany VŠMU o 19.00 hod.

Krátko po nehode usporiadali študenti Hudobnej a tanečnej fakulty VŠMU pietny koncert s názvom Študenti študentom priamo pred budovou VŠMU na Zochovej ulici 1. Študenti Univerzity Komenského, Slovenskej technickej univerzity a Vysokej školy múzických umení si presne rok po nehode uctia pamiatku obetí nehody pietnym koncertom. Ešte pred ním sa na chvíľu symbolicky zastaví život i doprava na Staromestskej ulici pod „študentskou“ zastávkou Zochova. Obete tragickej nehody si uctíme minútou ticha a tanečným vystúpením, po ktorom bude nasledovať krátke hudobné vystúpenie pred budovou Hudobnej a tanečnej fakulty VŠMU.

V koncertnej sieni dvorany VŠMU už bude nasledovať program zostavený z diel klasickej hudby v interpretácii študentov a študentiek VŠMU. Prierezovo zaznejú skladby pre dychové nástroje, sláčikové zostavy, spev a klavír. Súčasťou podujatia bude aj umelecký prednes či tanečné vystúpenie.

Fakulta telesnej výchovy a športu UK zároveň odhalí 8. novembra o 12.00 h vo vestibule spomienkovú tabuľu, ktorá má pripomínať Broňu Božoňovú a Mareka Vojtaššáka, ako aj ďalších mladých ľudí, ktorých životná púť bola ukončená predčasne.

Podrobnosti o podujatí a mená účinkujúcich budeme aktualizovať v udalosti na Facebooku.